Boksamtal med fnurr

Tack för korten!

Jag prövade korten med mina ungdomar som har böcker som de läser i skolan. De fungerar utmärkt för att lära sig hur man förstår böcker på ett djupare plan.

Mycket bra idè.            20210225

 "Era boksamtalskortlekar säljer bäst av alla våra varor"

Kulturhusets biljettbutik,

Kul! Vi har en bokklubb sedan 13 år och vi har fastnat lite i samma frågor... detta blir skoj.            Ciao

Jag har tidigare köpt ett exemplar som svensklärare till min gymnasieskola och har tyckt så mycket om den att jag nu ville ha en egen för privat bruk.

Gymnasielärare i Malmö, 2024

Tack så mycket, hade med mig kortleken på en resa med min bokklubb i helgen, mycket uppskattat!

Mars 2024


Boksamtalskortlekarna har använts i flera av våra cirklar och gett näring till samtalet som lätt halkar ner i gamla hjulspår. De hjälper även till att involvera alla i samtalet. 

JKorten harr hjälpt mig att hjälpa mina deltagare att tänka på ett annat sätt! Exempelvis om någon deltagare ser väldigt "bokstavligt" på en bok så har jag valt att ge denne ett kort ur kategorin "bortom raderna", medan deltagaren som lätt svävar iväg får ett kort inom "på raden"

                   Marks bibliotek

För mig har den använts som ett redskap för att göra något annorlunda då och då, så jag har tagit fram den någon gång per termin kanske.

Det blir lite annorlunda stämning i gruppen när vi får dra kort, vilket både jag och deltagarna uppskattar.

Kanske händer det något då vi ställs inför en direkt fråga att fundera på? Jag tror att det hjälper oss att komma bort ifrån att fastna i våra tyckanden och i alla de där tankarna på vad vi själva ska säga.

Jag tror att fokus hamnar lite annorlunda, de där grejerna som vi tänkt säga när vi funderat hemma inför bokcirkelträffen kanske aldrig får utrymme, och det hjälper oss att vara lite mer öppna och få en annan närvaro och ett annat lyssnande.

Jag har till och med fått mail av deltagare som har bett mig använda kortleken igen snart, så den är uppskattad!

Vill inte använda den varje gång dock, är lite rädd att den ska förlora sin tjusning då.

Marks Bibliotek

Vi är väldigt nöjda med kortlekarna då de inbjuder till givande boksamtal.

Annica Lennartsson, Gymnasielärare Svenska och historia, Lycksele

"Jag tycker väldigt mycket om kortleken. Jag har väldigt mycket boksamtal och läsfrämjande arbeten på gymnasiet, så jag tycker om att både ta inspiration från delar av kortleken och låta eleverna dra fritt från den. Jag har använt en av kortlekarna väldigt flitigt så jag köpte in två nya för att ha i backup när den första ger upp, men också för att ha möjlighet att dela upp eleverna i mindre grupper och köra med kortleken."

Teresa Forden, gymnasiebibliotekarie, Hedemora

Respons

Hej!

Har haft en bokklubb ett år drygt nu. Köpte korten häromdagen. De är ju helt fantastiskt bra! Kommer verkligen ge ett riktigt uppsving åt våra samtal.

Tack!!! Elisabet

Feministernas Bokklubb tog kontakt med oss för att använda våra kort! Podden ligger ute fr o m 31 mars!

Så spännande!

Horvan Bokkafé och B&B, Öland, maj 2021

Vi provade korten på vår Bokfrukost  och det funkade bra!

Vi drog kort när vi diskuterat det vi först tänkt kring boken. En del frågor vi drog hade vi redan diskuterat, andra fick oss att tänka till lite. Spännande! 

Har ni marknadsfört den mot skolor? Jag har tidigare arbetat på gymnasiet i svenska och där hade den varit superbra att använda!